Kosten & verzekering

Kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Samen kijken we naar wensen en mogelijkheden die recht doen aan je dierbare en passen binnen het budget. Of het nou gaat om de keuze voor een kist, rouwvervoer of de afscheidslocatie: er zijn diverse mogelijkheden met verschillende kosten. We nemen je graag mee in de mogelijkheden. Zodra de belangrijkste keuzes zijn gemaakt, zorgen we voor een heldere kostenbegroting. Je bent vooraf volledig geïnformeerd en wordt niet geconfronteerd met verrassingen achteraf!

Mocht je gebruik maken van een vrijblijvend oriënterend gesprek dan informeren we je tijdens dat gesprek over de mogelijkheden en kunnen we aan de hand van de wensen een globale begroting maken. We vinden het belangrijk dat de kosten transparant zijn zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Verzekering

Wanneer er een uitvaartverzekering is, betekent dit niet dat de uitvaart ook door deze verzekeringsmaatschappij begeleid moet worden. Je bent dus niet verplicht het nummer te bellen dat op je polis of de website van de verzekering staat, maar je kunt een zelfgekozen uitvaartbegeleider bellen. Juist in deze periode is het van belang dat je iemand kiest waar je vertrouwen in hebt en wat bij je past!

De verzekeraar zal een bedrag uitkeren, afhankelijk van de polis die er is afgesloten. Je kunt bij je verzekering informeren naar de hoogte van het bedrag dat vrijkomt bij overlijden. Desgewenst willen wij dit natuurlijk ook doen.

Is er wel een uitvaartverzekering, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Kapitaal verzekering: je krijgt een bepaald bedrag uitgekeerd dat je vrij kunt besteden
  • Naturaverzekering: je hebt recht op een standaard pakket diensten en goederen. Alles wat buiten dat verzekerde pakket valt, moet extra worden bijbetaald. Als je kiest voor een zelfstandige uitvaartbegeleider, kan deze vorm van verzekering in overleg met mij, omgezet worden in een uit te keren bedrag.