Hulskotte Uitvaart
candles-209157_960_720

Bij overlijden


Wanneer je  naaste is overleden, komt er veel op je af. Belangrijk is om het verdriet te ervaren, de tijd te nemen en te realiseren wat voorbij is, en dat het voorbij is.

Pas als je er aan toe bent, bel je eerst de huisarts, die officieel de dood moet vaststellen. Daarna kan je contact met ons opnemen, normaal gesproken kunnen we binnen een uur bij je zijn.

Vanaf het eerste moment zorgen we samen voor een persoonlijk afscheid. Je kent je dierbare het best en weet wat er bij hem of haar past. Wellicht zijn er wensen bekend.

We ondersteunen en begeleiden. We hebben alle tijd om stap voor stap de te maken keuzes en de mogelijkheden door te spreken. Samen maken we de uitvaart van je dierbare zo persoonlijk en warm mogelijk, een uniek afscheid. Een goed afscheid kan op die manier de start vormen van het rouwproces dat voor je ligt.

De dagen tussen overlijden en de uitvaart zijn vaak intensieve, waardevolle en liefdevolle dagen, waarin herinneringen aan het leven van je dierbare centraal staan. We vinden het belangrijk om tijd te nemen en ruimte te creëren zodat je persoonlijke keuzes kunt maken in het vormgeven van de uitvaart. Kies je bijvoorbeeld voor een houten, kunststof of rieten kist, een mand of een wade, wil je een advertentie plaatsen, een rouwkaart versturen, en wat moet daar dan op komen te staan, wil je bloemen, welk vervoer kies je op de dag van de uitvaart, wie willen er spreken, welke muziek wil je horen, wil je iets meegeven of misschien juist ontvangen tijdens de uitvaart? Wat past bij je dierbare en hoe kun je daar uiting aan geven tijdens de uitvaart?

Door te praten over je dierbare en alle mogelijkheden die er zijn, groei je toe naar de dag van het afscheid, waar alles wat besproken is met zorg en aandacht wordt uitgevoerd. Dat is een persoonlijk afscheid. Hiervan kan een troostende werking uitgaan in de periode die dan nog komen gaat.